Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Πορεία πολιτών ενάντια στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ(photos+video)

Πορεία πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα, από τον Άναυρο (αφετηρία λεωφορείων) με τερματισμό στην ΑΓΕΤ, μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, αντιδρώντας στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ.

Φορώντας ιατρικές μάσκες, κρατώντας ομοίωμα κούκλας σκελετού και πανό στα οποία αναγράφοντα «Volos SOS» και «Όχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ», οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, με προορισμό το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.


Το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας Κ. Βολιώτης δήλωσε μεταξύ άλλων «Η αγωνιστική κινητοποίηση που κάνουμε σήμερα την είχαμε προαναγγείλει. Είναι η πρώτη αγωνιστική μορφή που κάνουμε. Είναι ένας σταθμός, δεν είναι το τέρμα. Θα ακολουθήσουν κι άλλες. Αυτό που είναι το ζητούμενο, είναι με νηφαλιότητα η τοπική κοινωνία να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα που είναι η καύση καρκινογόνων ουσιών από την ΑΓΕΤ. Λέω με νηφαλιότητα καθώς χθες συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο που είχε και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος έχει αντιληφθεί το πρόβλημα κι από εκεί και πέρα εναπόκειται σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις να σεβαστούν τις διαθέσεις της τοπικής κοινωνίας. Εμείς μένουμε κι επιμένουμε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε».

Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου