Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Εντατικοποίηση ελέγχων από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου - Παραβάσεις σε σκάφη

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου κατά το μήνα Ιούλιο διενήργησε 110 ελέγχους σε ταχύπλοα σκάφη και σε εκμισθούμενα μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής διά των πλωτών και χερσαίων μέσων της Υπηρεσίας, τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης, στην περιοχή δικαιοδοσίας και των Υπηρεσιών υπαγωγής.

Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν εννέα παραβάσεις  του αρίθ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένα ΄΄Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής΄΄ (σχετικά με εφόδια, στοιχεία, επιβαίνοντες) και τέσσερις παραβάσεις του ΄΄Γενικού Κανονισμού Λιμένα Βόλου΄΄ (έγγραφα σκαφών).

Επιπλέον, διαπιστώθηκε μία  παράβαση σε ανασφάλιστο ταχύπλοο σκάφος κατά παράβαση του Ν. 4256/14. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Κατά τη διενέργεια των ανωτέρω ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν επίσης 29 έλεγχοι αλκοτέστ σε χειριστές και κυβερνήτες ταχύπλοων σκαφών με αρνητικά αποτελέσματα.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, εν όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των λουομένων στην θάλασσα και την ασφάλεια ναυσιπλοϊας γενικότερα, αλλά και στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης της περιοχής δικαιοδοσίας της διενεργεί εντατικές, τακτικές κι έκτακτες περιπολίες επιβάλλοντας κυρώσεις όπου απαιτείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου