Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Για τις 9 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη του 54χρονου καταστηματάρχη

Για τις 9 Φεβρουαρίου 2018, αναβλήθηκε η δίκη του 54χρονου καταστηματάρχη που κατηγορείται για απειλή και παράβαση του Νόμου περί Όπλων μετά από επεισόδιο με εφοριακούς στην Αγριά.

Η δίκη αναβλήθηκε, καθώς δεν είχε κατατεθεί η βαλλιστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία θα φανεί αν υπήρξε πυροβολισμός ή όχι από το όπλο του 54χρονου.

Στα δικαστήρια του Βόλου, βρέθηκε σήμερα ο συνήγορος του 54χρονος Αλ. Κούγιας, ο οποίος έκανε λόγο για παρασκήνιο και για κακοήθεια ανθρώπων.
Ο κ. Κούγιας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν έγγραφα και μάρτυρες κι από αυτά προκύπτει ότι κανένας δεν κατέθεσε ότι πυροβόλησε ο εντολέας του. Όπως είπε "Ακόμη και προς τιμήν τους οι ίδιοι οι εφοριακοί, είναι κατηγορηματικοί ότι δεν είδαν, ούτε άκουσαν πυροβολισμό, ούτε είδαν τον εντολέα μου να πυροβολεί. Λένε ακούστηκε ένας κρότος τον οποίο νομίζαμε εμείς, ότι είναι πυροβολισμός. Από και και ύστερα έγινε μια πολύ κακή διαδικασία στην αστυνομία. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από άλλους ανθρώπους. Οι εφοριακοί λειτούργησαν με έντιμο τρόπο. Επίσης ο εντολέας μου δεν παρεμπόδισε ποτέ τον έλεγχο, είναι κατηγορηματικοί και οι εφοριακοί. Και νομικά και ουσιαστικά το μόνο που έχει να αντιμετωπίσει είναι η παράνομη κατοχή του όπλου, το οποίο όμως ποτέ δεν χρησιμοποίησε".

Αναφορικά με το σπαθί που κατασχέθηκε, ο κ. Κούγιας είπε μεταξύ άλλων ότι το διακοσμητικό σπαθί το χτύπησε στην πινακίδα και πιθανώς τον θόρυβο αυτό εξέλαβαν ως πυροβολισμό. "Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει ένα παρασκήνιο το οποίο δεν είναι εμφανές και έχει σχέση με επαγγελματική επιτυχία του συγκεκριμένου ανθρώπου. Βοά από την ανάγνωση της δικογραφίας. Δυστυχώς η κακοήθεια κάποιων ανθρώπων φθάνει στα όρια της επικινδυνότητας' είπε και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι τον συγκεκριμένο καταστηματάρχη τον έχουν "ταράξει" στους φορολογικούς ελέγχους.

Κλείνοντας έκανε λόγο για εμπάθεια από την αστυνομία και για την διατύπωση του διαβιβαστικού  και κυρίως με την κατάσχεση των χρημάτων που αδικαιολόγητα όπως τόνισε κατασχέθηκαν. "Τα χρήματα αυτά είναι ετών. Το 2005 και το 2006 δραχμοποίησε ρέπος. Δεν υπάρχει πια Έλληνας πολίτης που να εμπιστεύεται τις τράπεζες  και δεν κρατάει χρήματα στο σπίτι" είπε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου