Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Εικοσιδύο παραβάσεις σε ταχύπλοα βεβαιώθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

Παραβάσεις του Γενικού Κανονισμού Λιμένα για τα ταχύπλοοα διαπιστώθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου κατά τη διενέργεια ελέγχων.

Ειδικότερα, κατά το μήνα Αύγουστο διενεργήθηκαν 167 έλεγχοι σε ταχύπλοα σκάφη και σε εκμισθούμενα μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής διά των πλωτών και χερσαίων μέσων του Λιμεναρχείου, τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης, στην περιοχή δικαιοδοσίας του και των Υπηρεσιών υπαγωγής του.


Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν 22 παραβάσεις  του αρίθ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένα ΄΄Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής΄΄ (σχετικά με εφόδια, στοιχεία, επιβαίνοντες, επικίνδυνους ελιγμούς εντός ορίων λουομένων).

Από το Λιμεναρχείο έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Κατά τη διενέργεια των ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν 51 έλεγχοι αλκοτέστ σε χειριστές και κυβερνήτες ταχύπλοων σκαφών με αρνητικά αποτελέσματα.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των λουομένων στην θάλασσα και την ασφάλεια ναυσιπλοΐας γενικότερα, αλλά και στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης της περιοχής δικαιοδοσίας της διενεργεί εντατικές, τακτικές κι έκτακτες περιπολίες επιβάλλοντας κυρώσεις όπου απαιτείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου