Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια

Παραστάσεις Διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι Επιτροπές Αγώνα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) στις αντίστοιχες Δ/νσεις Εκπαίδευσης στο Βόλο.

Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βομβάρδιζε την κοινή γνώμη με την «κανονικότητα» που για πρώτη φορά παρατηρείται, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο όπως ανέφεραν  “Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο λίγες ημέρες για να αποδεχθεί πως η κανονικότητα αυτή δεν ήταν παρά μεγάλη φούσκα. Σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ όλης της χώρας χιλιάδες είναι ακόμα και σήμερα τα εκπαιδευτικά κενά, οι αναπληρωτές συνάδελφοι όσοι στάθηκαν τυχεροί και προσλήφθηκαν τραβάνε τα πάνδινα  (της ζωής τους τον τάραχο)  προκειμένου να βρούνε σπίτι να νοικιάσουν και να ακουμπήσουν (για πολλοστή φορά τη βαλίτσα τους)....Τα πάνω από τριάντα χιλιάδες κενά που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις τα τελευταία χρόνια εξαφανίζονται, με αυξήσεις του ωραρίου των εκπαιδευτικών, με μειώσεις μαθημάτων και ωρών σε όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, με συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων, τομέων και ειδικοτήτων, τη συρίκνωση του ολοήμερου σχολείου, με θέσπιση διπλών και τριπλών αναθέσεων, με τις  παρεμβάσεις στα ξενόγλωσσα, με κατάργηση των «ολιγομελών» σε ΕΠΑΛ (20 στη Μαγνησία) αλλά προσεχώς και στα ΓΕΛ (πάνω από 25 σε αναμονή στη Μαγνησία), με απαξίωση της ειδικής αγωγής, με «μοίρασμα της παράλληλης στήριξης», με τα 27αρια και 28αρια τμήματα, με τη μαθητεία των ΕΠΑΛ κλπ. Αυτή την «κανονικότητα» τους, εμείς οι εκπαιδευτικοί, τους την επιστρέφουμε. Και δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από το σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά τους νέους ανθρώπους , δεν θα απομυζά τους γονείς και δεν θα εξοντώνει τους εκπαιδευτικούς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου