Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Κριτική σε δημοσιογράφους από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου – Ενημέρωση για εξελίξεις έργων στο Νοσοκομείο

Δριμεία κριτική με χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γ. Μουλάς, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, στην διάρκεια της τοποθέτησής του, για τις εξελίξεις με τη χρηματοδότηση και τα έργα στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από ενημέρωση του σώματος από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κι ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Ματ. Δραμητινό.

Ο κ. Δραμητινός, ενημερώνοντας το σώμα, ανέφερε ότι μετά τη συνάντηση που είχαν οι γιατροί πριν ένα χρόνο με τον Υπουργό Υγείας, οι νέες εξελίξεις είναι ότι, ενώ ήταν να πάρει το Νοσοκομείο 1,9ερκ. Ευρώ σε έργα τελικά πήρε 3,1εκ. ευρώ και συγκεκριμένα 1,9εκ.ευρώ από το ΕΣΠΑ όπου είχε ενταχθεί το ψηφιακό χειρουργείο, ο στεφανιογράφος κ.α., 225.000ευρώ έκτακτη επιχορήγηση για χρήσιμα μηχανήματα κι εντάχθηκε ο μαγνητικός στο ΠΔΕ του 2017 και τέλος του 2018 θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο.

Επίσης όπως συμπλήρωσε «αποκαταστάθηκε η χρηματοδότηση εκεί που έπρεπε όχι ότι κι αυτή είναι αρκετή αλλά εντάχθηκαν 15,5εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου για το 2018 και πλέον χρηματοδοτείται, με 2,5εκ. ευρώ επιπλέον, ως το δεύτερο στην ΥΠΕ κι όχι ως το τέταρτο.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νικ. Χαυτούρας, χαρακτήρισε σημαντική την εξέλιξη αυτή, ωστόσο τόνισε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να καταλάβει, ότι η αγωνία των γιατρών ήταν δικαιολογημένη, προβλήματα υπάρχουν κι ευχήθηκε τη νέα χρονιά να εξαλειφθούν.

Κριτική σε δημοσιογράφους
Με τη σειρά του και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, ωστόσο άσκησε κριτική σε δημοσιογράφους καθώς όπως είπε «χαίρομαι που η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου αναγνωρίζεται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς κάποια δημοσιογραφικά σκουπίδια, όταν λέγαμε ότι το Νοσοκομείο Βόλου πρέπει να τύχει αντίστοιχης χρηματοδότησης και βγάλαμε ανακοίνωση, μας λοιδορούσαν. Με τέτοιους κοπρίτες δημοσιογράφους, η πόλη δε θα πάει μπροστά. Όταν ήμουν μικρός, θυμάμαι ότι οι δημοσιογράφοι, προωθούσαν ζητήματα της πόλης. Τώρα το ποιόν τους είναι αισχρό. Με τον Υπουργό είχαμε μια δίκαιη συζήτηση. Δεν πήγανε καλά τα πράγματα για το ΕΣΠΑ. Είχατε αποφασίσει για ψηφιακό χειρουργείο για να ικανοποιήσετε προσωπικές φιλοδοξίες άλλων».

Θέματα
Όσον αφορά στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας, ρώτησε γιατί ορισμένα εντάλματα δεν έχουν ΑΔΑ – Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης, με την Διευθύντρια Οικονομικών να εξηγεί ότι όλα έχουν ΑΔΑ για τις αναθέσεις και για κάποια που δεν γράφονται δεν μπόρεσε να εξηγήσει.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, εξήγησε ότι θα καταψηφίσει το θέμα, καθώς όταν έρχονται ανατροπές συνήθως γράφεται αιτιολογία και τώρα δεν αναγράφεται, ενώ ο Κ. Γαργάλας χαρακτήρισε απαράδεκτη την τοποθέτηση της Διευθύντριας.
Ο Αντιδήμαρχος Χρ.. Στεφόπουλος σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Γαργάλα είπε χαρακτηριστικά «είναι απαράδεκτο ο απαράδεκτος να λέει απαράδεκτο, έναν δημοτικό υπάλληλο».

Τέλος, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η παράταση, εκ νέου, προθεσμίας του έργου με τίτλο «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ της ομάδας εργασίας του Δήμου για Κατασκευή Ολοκληρωμένης Μονάδας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων».
Ο Κ. Γαργάλας ανέφερε ότι, η πρόταση που κατατέθηκε βρίσκεται σε διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που ήθελαν οι σύμβουλοι και το χαρακτήρισε απαράδεκτο προϊόν κοπιαρισμένης εργασίας. Μάλιστα όπως είπε «Υπάρχει επιστημονικό δυναμικό στο Δήμο, με το know how και θα μπορούσαμε τώρα να απαγκιστρωθούμε από αυτούς τους ανθρώπους για την διαχείριση των αποβλήτων. Έπρεπε να είχαν παραδώσει τη μελέτη και οι δικαιολογίες ότι φταίει το νομικό πλαίσιο είναι «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»».
Ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Θαν. Σταυρίδης, έκανε λόγο για κασέτα από πλευράς του κ. Γαργάλα, με τη λέξη απαράδεκτη και πρόσθεσε ότι η υπηρεσία δεν είχε το κατάλληλο προσωπικό και γι αυτό έγινε η ανάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου