Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η έκθεση «Γεύσεις Μαγνησίας όψεις και μνήμες της διατροφής στη Μαγνησία»
Την προσεχή Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι "Παράλληλες Εκδηλώσεις" της έκθεσης "Γεύσεις Μαγνησίας όψεις και μνήμες της διατροφής στη Μαγνησία" που λειτουργεί από 13 Δεκεμβρίου στο Μουσείο της Πόλης και θα παραμείνει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
Οι διοργανωτές φορείς, οργανώνουν μια σειρά από «Παράλληλες εκδηλώσεις», που θα περιλαμβάνουν: παρουσιάσεις βιβλίων, τρόπους επεξεργασία προϊόντων, προβολές με θέμα την παρασκευή προϊόντων, διαλέξεις, για να ολοκληρωθούν με την παρουσίαση της Μοναστηριακής διατροφής, δεδομένου ότι η ολοκλήρωση της Έκθεσης συμπίπτει με την Σαρακοστή.
Η έναρξη των «Παράλληλων εκδηλώσεων» θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7.00 το απόγευμα.
Σε συνεργασία με την «Εταιρεία Μελέτης της καθ’ ημάς Ανατολής» παρουσιάζεται το βιβλίο των Εκδόσεων Τσουκάτου:
«…και στην κορφή κανέλα».
Μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης, από την Ξούλα Χαλκούση.
Δεν είναι λίγοι από εμάς που περισσότερο ταυτίζουν την Πόλη με γεύσεις και μυρωδιές. Βέβαια, το να περιορίζεις όλο αυτό το θαύμα της μακραίωνης ιστορίας στη μαγειρική είναι και άδικο και άτοπο…
Το βιβλίο αυτό δεν είναι μια απλή περιδιάβαση στον ούτως ή άλλως πολύ πλούσιο κήπο της Πολίτικης κουζίνας. Είναι παράλληλα και μια αναδρομή στις οικογενειακές μνήμες και εμπειρίες, που λίγο πολύ είναι κοινές σε κάθε πολίτικη οικογένεια. Βόσπορος, Θεραπειά, Ζάππειο, Σεπτεμβριανά, απελάσεις. Σε αυτές τις γλυκόπικρες μνήμες της παιδικής ηλικίας των Κωνσταντινουπολιτών, έτσι όπως ακόμα τους περιτριγυρίζουν στα αγαπημένα πολίτικα τραπέζια, μαζί με τις εποχιακές μυρωδιές από τους Γιαλατζή ντολμάδες, τα πολίτικα πιλάφια, τα γλυκά του κουταλιού με το δενδρισάκι και την κανέλα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους Βολιώτες να ακούσουν και να μάθουν.
Και επειδή η μαγειρική είναι δημιουργία και τέχνη, δύο εικαστικοί η Έλλη Μέλη και η Γεύσω Παπαδάκη, θα ομιλήσουν για τη μαγειρική και όχι μόνο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Συμμετοχή του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου.
Προβολή προϊόντων της ελιάς και του ελαιόλαδου.
Δύο τρίλεπτες ταινίες με θέματα:
«Κατασκευή κάδης», όπου κάδη είναι το ξύλινο δοχείο που παραδοσιακά ξεπίκριζαν τις ελιές και μετατρεπόταν σε βρώσιμες.
«Κατασκευή σαπουνιού», όπου παρουσιάζεται ο παραδοσιακό τρόπος παρασκευής σαπουνιού με τη θερμή μέθοδο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος»
Ανάδειξη Σκιαθίτικης Τοπικής Κουζίνας.
«Η διατροφή της Σκιάθου, στο πέρασμα του χρόνου»
Εισηγήτρια: Σταματίνα Χονδρονικολή,
Διαιτολόγος Κέντρου Υγείας Σκιάθου, μέλος της ΕΛΛΕΤ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Συνεργασία με την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ανατολή Αγιάς.
«Μοναστηριακή διατροφή: ένας άγνωστος πλούτος»
Περιλαμβάνει σχετική ομιλία.
Παρουσίαση ψηφιακής απεικόνισης της Ιεράς Μονής
Έκθεση παραγόμενων προϊόντων
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου της Πόλης, με ώρα έναρξης την 7.00 το απόγευμα.
Την προσεχή Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι "Παράλληλες Εκδηλώσεις" της έκθεσης "Γεύσεις Μαγνησίας όψεις και μνήμες της διατροφής στη Μαγνησία" που λειτουργεί από 13 Δεκεμβρίου στο Μουσείο της Πόλης και θα παραμείνει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
Οι διοργανωτές φορείς, οργανώνουν μια σειρά από «Παράλληλες εκδηλώσεις», που θα περιλαμβάνουν: παρουσιάσεις βιβλίων, τρόπους επεξεργασία προϊόντων, προβολές με θέμα την παρασκευή προϊόντων, διαλέξεις, για να ολοκληρωθούν με την παρουσίαση της Μοναστηριακής διατροφής, δεδομένου ότι η ολοκλήρωση της Έκθεσης συμπίπτει με την Σαρακοστή.
Η έναρξη των «Παράλληλων εκδηλώσεων» θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7.00 το απόγευμα.
Σε συνεργασία με την «Εταιρεία Μελέτης της καθ’ ημάς Ανατολής» παρουσιάζεται το βιβλίο των Εκδόσεων Τσουκάτου:
«…και στην κορφή κανέλα».
Μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης, από την Ξούλα Χαλκούση.
Δεν είναι λίγοι από εμάς που περισσότερο ταυτίζουν την Πόλη με γεύσεις και μυρωδιές. Βέβαια, το να περιορίζεις όλο αυτό το θαύμα της μακραίωνης ιστορίας στη μαγειρική είναι και άδικο και άτοπο…
Το βιβλίο αυτό δεν είναι μια απλή περιδιάβαση στον ούτως ή άλλως πολύ πλούσιο κήπο της Πολίτικης κουζίνας. Είναι παράλληλα και μια αναδρομή στις οικογενειακές μνήμες και εμπειρίες, που λίγο πολύ είναι κοινές σε κάθε πολίτικη οικογένεια. Βόσπορος, Θεραπειά, Ζάππειο, Σεπτεμβριανά, απελάσεις. Σε αυτές τις γλυκόπικρες μνήμες της παιδικής ηλικίας των Κωνσταντινουπολιτών, έτσι όπως ακόμα τους περιτριγυρίζουν στα αγαπημένα πολίτικα τραπέζια, μαζί με τις εποχιακές μυρωδιές από τους Γιαλατζή ντολμάδες, τα πολίτικα πιλάφια, τα γλυκά του κουταλιού με το δενδρισάκι και την κανέλα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους Βολιώτες να ακούσουν και να μάθουν.
Και επειδή η μαγειρική είναι δημιουργία και τέχνη, δύο εικαστικοί η Έλλη Μέλη και η Γεύσω Παπαδάκη, θα ομιλήσουν για τη μαγειρική και όχι μόνο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Συμμετοχή του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου.
Προβολή προϊόντων της ελιάς και του ελαιόλαδου.
Δύο τρίλεπτες ταινίες με θέματα:
«Κατασκευή κάδης», όπου κάδη είναι το ξύλινο δοχείο που παραδοσιακά ξεπίκριζαν τις ελιές και μετατρεπόταν σε βρώσιμες.
«Κατασκευή σαπουνιού», όπου παρουσιάζεται ο παραδοσιακό τρόπος παρασκευής σαπουνιού με τη θερμή μέθοδο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος»
Ανάδειξη Σκιαθίτικης Τοπικής Κουζίνας.
«Η διατροφή της Σκιάθου, στο πέρασμα του χρόνου»
Εισηγήτρια: Σταματίνα Χονδρονικολή,
Διαιτολόγος Κέντρου Υγείας Σκιάθου, μέλος της ΕΛΛΕΤ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Συνεργασία με την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ανατολή Αγιάς.
«Μοναστηριακή διατροφή: ένας άγνωστος πλούτος»
Περιλαμβάνει σχετική ομιλία.
Παρουσίαση ψηφιακής απεικόνισης της Ιεράς Μονής
Έκθεση παραγόμενων προϊόντων
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου της Πόλης, με ώρα έναρξης την 7.00 το απόγευμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου