Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι δάσκαλοι και φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο Βόλο.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Απ. Μούσιος τόνισε ότι μετά το αδιέξοδο μεταξύ της Ομοσπονδίας Δασκάλων και του υπουργείου Παιδείας, που δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για μόνιμους εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκαν 15.000 εκπαιδευτικοί και δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη, για αύριο Παρασκευή το πρωί έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και ζητήθηκε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Οι δάσκαλοι ζήτησαν από τον Διευθυντή, να μεταφέρει στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης τα οργανικά κενά που υπάρχουν στη Μαγνησία και την κάλυψή τους.

Αύριο Παρασκευή, στις 8 το πρωί θα αναχωρήσει λεωφορείο, από το Δημαρχείο Βόλου, για το συλλαλητήριο της Αθήνας, που γίνεται στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, με παράλληλες στάσεις εργασίας του τοπικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας για τη διευκόλυνση όσων δασκάλων θέλουν να λάβουν μέρος. 

Να σημειωθεί ότι τα οργανικά κενά στη Μαγνησία είναι 56 στη Γενική Αγωγή και 54 στην Ειδική Αγωγή.

Στα σχολεία της Μαγνησίας, σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εργάζονται 117 αναπληρωτές και τέσσερις με μειωμένο ωράριο (μέχρι 12 ώρες), ενώ 70 αναπληρωτές έχουν προσληφθεί στη Γενική Αγωγή και στην Ειδική 47 κι όπως σημείωσε ο κ. Μούσιος "το υπουργείο Παιδείας για να καλύψει και την παράλληλη στήριξη, έχει στείλει έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής σε δύο ή τρεις μαθητές, τρόπος με τον οποίο «εξαφανίζονται δια μαγείας» τα κενά που υπάρχουν στη Μαγνησία". 

Οι φοιτητές ζητούν μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, το πτυχίο να είναι μοναδική προϋπόθεση για δουλειά, κατάργηση κάθε μορφής εξετάσεων (ΑΣΕΠ) για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, λένε όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ειδικής Αγωγής και πλήρη στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων για να μη μείνει εκτός κανένας μαθητής που χρήζει ειδικής αγωγής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου