Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ψήφισμα - καταγγελία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και συμμετοχή σε αντιφασιστική διαμαρτυρία

Ψήφισμα - καταγγελία εξέδωσε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, για τις επιθέσεις ανήμερα της 25ης Μαρτίου σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ, ενώ θα συμμετέχει στην αντιφασιστική διαμαρτυρία που διοργανώνεται στον Αγ. Νικόλαο το Σάββατο 31 Μαρτίου το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Οι φασιστικές επιθέσεις ανήμερα των παρελάσεων της 25 Μάρτη σε βάρος μελών της ΚΕΕΡΦΑ είναι απειλή για τις ελευθερίες όλων μας, είναι μορφή εκφασισμού της μικρής ή μεγάλης κοινωνίας που ζούμε.

Οι νεοφασιστικές ομάδες επιδιώκουν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα φόβου και υποταγής σε όποιον σκέφτεται, «κινείται» διαφορετικά, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά ή αντιδρά στις πρακτικές αυτών των ομάδων. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ανοχή είναι επικίνδυνη. Επομένως η αντίσταση των πολιτών είναι επιβεβλημένη, όχι απλά καταδικάζοντας τα φασιστικά φαινόμενα, αλλά αναπτύσσοντας αποτελεσματικές δράσεις με δυναμικό τρόπο που θα ξεσκεπάζει τη διαφθορά των συνειδήσεων, την εξαπάτηση, την υποκρισία αυτών των ομάδων.

Καταδικάζουμε τις φασιστικές επιθέσεις και συμμετέχουμε στην αντιφασιστική διαμαρτυρία που θα γίνει στην πλατεία του Αγίου Νικολάου το Σάββατο 31/03/2018 και ώρα 12:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου