Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Αποχωρήσεις φορέων από τη σύσκεψη της ΑΓΕΤ


Αποχωρήσεις κι έντονη δυσαρέσκεια επικράτησαν στη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε η ΑΓΕΤ με φορείς που επέλεξε εκείνη, όπως μετέφεραν εκπρόσωποι φορέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς απαγορεύτηκε η είσοδος στους δημοσιογράφους.


Μετά την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία είχε δηλώσει ότι δεν θα δώσει το παρών λόγω άλλων υποχρεώσεών της, εστάλη ανακοίνωση από τον Δήμο Βόλου οτι δε θα παρευρεθεί ο Δήμαρχος, ενώ αποχώρησαν από την σύσκεψη η Πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθ. Τσάμης, ενημερώνοντας τους πολίτες που διαμαρτύρονταν έξω από ΑΓΕΤ ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση της εταιρείας να μην ανοίξει ο διάλογος με την παρουσία και εκπροσώπων πολιτών και κινήσεων αλλά και δημοσιογράφων.

Ανακοίνωση Δήμου Βόλου
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η απουσία των αμέσως εμπλεκόμενων φορέων από τη σημερινή ενημερωτική συνάντηση στην ΑΓΕΤ (για το θέμα των δευτερογενών καυσίμων που χρησιμοποιεί η βιομηχανία) και συγκεκριμένα των βουλευτών (που νομοθετούν), εκπροσώπου της Κυβέρνησης (που εκδίδει τις σχετικές άδειες) και του Περιφερειάρχη (αρμόδιου για θέματα ελέγχου) οδήγησε τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο  στην απόφαση να μη συμμετάσχει σε αυτή.

Με επιστολή του προς τους διοργανωτές ο κ. Μπέος, αφού ευχαριστεί για την πρόσκληση, και τονίζει ότι δυστυχώς ο Δήμος ουδεμία αρμοδιότητα εκ του Νόμου έχει για τα θέματα αυτά, σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «σε ενδεχόμενη νέα συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, αμέσως και εμμέσως, φορέων, παρακαλώ να θεωρήσετε τη συμμετοχή μου δεδομένη»

Ο Δήμος Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ, κ Κώστα Γανωτή και τον γεν. γραμματέα του Δήμου, κ. Στέλιο Διαμαντίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου