Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Εν αναμονή δικαστικής απόφασης για τη ΔΕΥΑΜΒ - Συνάντηση Αχ. Μπέου με τους εργαζόμενους


Μεθαύριο Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας, η οποία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με το μέλλον της ΔΕΥΑΜΒ, έγινε γνωστό στη σημερινή συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος με τους εργαζόμενους της Επιχείρησης.

Ο κ. Μπέος ανέφερε ότι αν η απόφαση είναι θετική, τότε θα υπάρξει χρόνος για να γίνει συζήτηση ώστε η ΔΕΥΑΜΒ να συνεχίσει τη λειτουργία της με το ισχύον καθεστώς, αλλιώς, σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, πρόταση με την οποία αντιδρούν οι εργαζόμενοι.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι εργαζόμενοι θα καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους για το μέλλον της ΔΕΥΑΜΒ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Δήμαρχος, άσκησε κριτική στο Δ.Σ. του Συλλόγου, κάνοντας λόγο για ατόπημα, να συναντηθεί με τους επικεφαλής των μειοψηφιών κ.κ. Πατσιαντά - Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι "μπορούσατε να συναντηθείτε μαζί τους μετά τη συνάντησή μας σήμερα. Τόσα χρόνια κανείς δε μίλησε για την κατάσταση και δεν έκανε απεργία ή καταγγελία. Έγινε το πάρτι, η κλοπή και τα σκάνδαλα του αιώνα και δεν άνοιξε μύτη".

Ο κ. Μπέος είπε στους εργαζόμενους ότι με βάση τη μη ανατρέψιμη απόφαση του Αρείου Πάγου του 2013 η ΔΕΥΑΜΒ καλείται να πληρώσει στην ΕΡΓΗΛ 9 εκ. ευρώ  και από τη δικαστική απόφαση για οφειλές στους εργαζόμενους, οφείλει συνολικά 14 εκ. ευρώ, τονίζοντας ότι "Αν βάλουμε ερωτηματικό στις οφειλές προς την ΕΡΓΗΛ, η Επιχείρηση οφείλει 5 εκ. ευρώ στους εργαζόμενους, τη στιγμή που το ταμειακό υπόλοιπο είναι 3 εκ. ευρώ και για να σας πληρώσει έπρεπε να πάρει δάνειο και να έχει πτωχεύσει".

Οι εργαζόμενοι, ανέφεραν ότι διαφωνούν με την πρόταση για την ειδική εκκαθάριση της Επιχείρησης, με τον πρόεδρο των εργαζομένων να σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν αρχικά στη Διοίκηση από τον Ιούνιο του 2017, για να ενημερωθούν για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου