Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Αθωωτική απόφαση για τον Δημήτρη Καντόλα - Καταδικάστηκε ο πρώην ταμίας


Επιστρέφει στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Βόλου ο πρώην Δήμαρχος Αισωνίας Δημ. Καντόλας, μετά την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας.
Ο κ. Καντόλας είχε παυθεί από τα καθήκοντα του συμβούλου το 2015 καθώς είχε παραπεμφθεί σε δίκη για απιστία.

Ο πρώην Δήμαρχος κατηγορούνταν ότι ζημίωσε τον Δήμο με ποσό 55.118,28 ευρώ, διότι είχε αναθέσει σε εργολάβο να εκτελέσει έργα στον Δήμο, με απευθείας ανάθεση, παρότι η δημαρχιακή επιτροπή του Δήμου είχε αποφασίσει να εκτελεστούν τα έργα από τις υπηρεσίες του Δήμου. Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ είχε διαπιστωθεί ότι τα έργα πληρώθηκαν με 13 πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ενώ ο μετέπειτα Δήμος Βόλου ζημιώθηκε για την υπόθεση με πρόστιμα στη ΔΟΥ και στο ΙΚΑ ύψους 55.000 ευρώ.

Αρχικά ο κ. Καντόλας, είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Κακουργιοδικείο Λάρισας σε κάθειρξη επτά ετών, ενώ δύο δημοτικοί σύμβουλοι του πρώην Δήμου Αισωνίας και μέλη της επιτροπής παραλαβής, είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ μηνών. Ωστόσο σήμερα, με πρόταση του εισαγγελέα αθωώθηκαν και ο πρώην Δήμαρχος και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός του πρώην ταμία καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση (από έξι πρωτόδικα) και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου