Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Εντοπίστηκε παράνομα ναυλωμένο σκάφος στο λιμάνι του Βόλου

Σέρβικο σκάφος που είχε ναυλωθεί παράνομα εντοπίστηκε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου.
Λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, ερευνούσαν την συγκεκριμένη υπόθεση τον τελευταίο μήνα.

Σήμερα το πρωί, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από λιμενικούς στο ιδιωτικό σκάφος αναψυχής “LAMARETTA” σημαίας Η.Π.Α/Delaware 7908 AJ, εντοπίστηκε να τελεί υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης.

Η επιχείρηση σημειώθηκε μέσα στο επιβατικό λιμάνι Βόλου, στην Αργοναυτών με επιβαίνοντες επτά Σέρβους και έναν αλλοδαπό πλήρωμα, όπου διαπιστώθηκε η παράνομη ναύλωση αυτού καθώς και η διαφήμιση εκμετάλλευσης έναντι ναύλου του εν λόγω ιδιωτικού πλοίου αναψυχής σε σέρβικη ιστοσελίδα και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 4256/2014, όπως ισχύει.

Συγκεκριμένα, επτά Σέρβοι που επέβαιναν σε αυτό, κατέβαλαν στον Πλοίαρχο και συνιδιοκτήτη του εν λόγω σκάφους, συνολικό ποσό 1.050ευρώ, για τη χρονική περίοδο από 17/07/2018 έως 28/07/2018, με λιμένα επιβίβασης τη Σκόπελο και λιμένα αποβίβασης το Βόλο, χωρίς να υφίσταται η απαιτούμενη εκ του Νόμου άδεια.

Από το Λιμεναρχείο Βόλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων σύμφωνα με ανωτέρω νομοθεσία και άρθρ. 414 Π.Κ. αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου