Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου – Απίστευτες εκφράσεις και χαρακτηρισμοί

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν από τον Δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο για τον ανεξάρτητο σύμβουλο Κ. Γαργάλα, για αναφορά που έγινε στο πρόσωπό του και στην οικογένειά του από τον συγκεκριμένο σύμβουλο όπως είπε.

Μάλιστα δεν έλειψαν και οι ακραίοι χαρακτηρισμοί με τον Κ. Γαργάλα να βγαίνει εκτός εαυτού.
Ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στην ενημέρωσή του έκανε λόγο για «κάποιο περίεργο τύπο που αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου μέσω facebook ότι δήθεν οι προτάσεις που έχω κάνει, έχουν να κάνουν καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Δεν έχω ανάγκη για διαφήμιση ή την επικοινωνία. μείς δεν είμαστε φιλικά προσκείμενοι σε οργανισμούς ή οτιδήποτε άλλο. Τόσο οι αρμόδιοι φορείς σε συγκεκριμένες περιοχές βγήκαν δημόσια κι είπανε ότι μην στέλνετε ρούχα. Η συγκεκριμένη περιοχή το 80 – 90% δεν είναι περιοχή πρώτης κατοικίας αλλά χώρος εξοχικών κι αναψυχής. Εμείς ως Δήμος στείλαμε στις 24 Ιουλίου έγγραφα στους Δήμους Μεγάρων, Ραφήνας, Πικερμίου, Μαραθώνα και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ επιστολές που τους εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να προχωρήσει σε απόφαση για οικονομική ενίσχυση των Δήμων αυτών».

Στο σημείο εκείνο ο κ. Μπέος αποκάλεσε τον κ. Γαργάλα μα…..με τον κ. Γαργάλα να του φωνάζει «Ντροπή σου» και τον Δήμαρχο να του απαντά «Δύο έδρανα έχουμε σε πλησιάζω πολύ κοντά» και τον κ. Γαργάλα να του ανταπαντά «Ούτε μια τρίχα από τα παπούτσια μου δεν είσαι. Ντροπή σου. Αν πάθω κάτι θα είσαι υπεύθυνος. Εμείς βγάζουμε το ψωμί μας. Δουλεύουμε». Ο κ. Μπέος τον χαρακτήρισε «καραγκιόζη κι αριστερό του κ…».

Ο σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Τ. Δουλόπουλος, ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία, καθώς ο κ. Γαργάλας έχει την καρδιά του και τον Γαργάλα να απαντά ότι δε χρειάζεται κανέναν υπερασπιστή.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νανος, χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν, ασκώντας κριτική στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την στάση και ανοχή που έδειξε.

Ο Δήμαρχος Βόλου, επιτέθηκε φραστικά στον κ. Νάνο, λέγοντάς του ότι «εγώ δεν ήρθα με κανέναν συνάδελφο στα χέρια. Είχα φραστική αντιπαράθεση γιατί έθιξε εμένα και την οικογένειά μου».

Πυρασφάλεια Δ.Ε. κι οικονομική ενίσχυση
Απαντώντας στην επερώτηση του κ. Δουλόπουλου για τα σχέδια διαφυγής σε Δημοτικές Ενότητες,  ο κ. Μπέος είπε ότι θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους συσκέψεις σε κάθε Δημοτική Ενότητα με εμπειρογνώμονα από την Πυροσβεστική για να προβλεφθεί σε κάθε περιοχή σημείο διαφυγής.

Μάλιστα στο θέμα της έγκρισης ποσού 100.000ευρώ για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων Δήμων Ραφήνας, Μαραθώνος και Μεγάρων, ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, πρότεινε να περικοπούν άλλες 100.000ευρώ από τον εορταστικό φωτισμό για την ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου