Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ολονύχτια αναμονή για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου

Η αλλαγή στη διαδικασία του Voucher μέσω ΕΣΠΑ για εγγραφή στους παιδικούς σταθμούς, είχε ως αποτέλεσμα ολονύχτια αναμονή για γονείς, που περίμεναν έξω από το ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου στο Μεταξουργείο, για να γράψουν τα παιδιά τους, στους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.


Τα αποτελέσματα της Ελληνικής Εταιρίας Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για τους δικαιούχους επιταγών εισόδων (Voucher) στους Παιδικούς Σταθμούς, αναρτήθηκαν χθες το βράδυ. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που οι γονείς, πρέπει να δηλώσουν σειρά προτεραιότητας, η οποία λήγει στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ οι θέσεις μέσω ΕΣΠΑ στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου ανέρχονται σε περίπου 400.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου Γ. Βλιώρας, δήλωσε ότι η ταλαιπωρία του κόσμου οφείλεται στην αλλαγή διαδικασίας του Voucher του ΕΣΠΑ, δεν έχει να κάνει με το Δήμο Βόλου, αλλά με την κεντρική εξουσία.

Όπως είπε "Τα δύο τελευταία χρόνια άλλαξε ο τρόπος, με αποτέλεσμα να γίνουν πιο δύσκολα για τον κόσμο. Ενώ πριν, όταν έπαιρναν το Voucher, αναγραφόταν ο Παιδικός Σταθμός που θα πήγαινε το παιδί και υπήρχε κρατημένη θέση, αυτό πλέον δεν γίνεται, ο κόσμος απλά παίρνει τα Voucher, οπότε είμαστε αναγκασμένοι, μη έχοντας και κάποιο άλλο κριτήριο προτεραιότητας, να δεχτούμε τη σειρά προτεραιότητας από όσους γονείς το δηλώσουν. Ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ δεν έχει εικόνα των μορίων που παίρνουν τα Voucher από το ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να έχει σειρά προτεραιότητας, όποιος προλάβει να δηλώσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου