Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Νέες μηνύσεις του Δήμου Βόλου για τα επεισόδια - Μηνύσεις της ΔΕΥΑΜΒ για δημοσιεύματα


Νέες μηνύσεις ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, ότι θα καταθέσει ο Δήμος σε βάρος των "ηθικών αυτουργών" όπως τους χαρακτήρισε για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, για την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα κινηθεί νομικά με μηνύσεις σε βάρος Μέσων Ενημέρωσης, για τα όσα δημοσιεύτηκαν σχετικά με τη βλάβη του καταθλιπτικού αγωγού στη Λαρίσης - Αθηνών και τα λύματα στο λιμάνι.

Ο Δήμαρχος Βόλου άσκησε κριτική σε μερίδα δημοσιογράφων για παραπληροφόρηση και μάλιστα ρώτησε αν ο Εισαγγελέας Διαφθοράς έχει ασχοληθεί με συγκεκριμένα Μέσα, τονίζοντας ότι "είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε για τα συμφέροντα του Βολιώτη και της Βολιώτισσας. Η ΔΕΥΑΜΒ είναι ότι πιο αμαρτωλό υπάρχει σε αυτή την πόλη. Θεσμικοί παράγοντες έχουν κλείσει τα μάτια και η ΕΡΡΓΗΛ διεκδικεί παράνομα κατά την άποψή μου 9-10εκ. ευρώ".

Επανέλαβε για την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, που παρέλαβε η σημερινή Δ.Α. το 2014, τονίζοντας ότι η επιτροπή Ξηρακιά που είχε συσταθεί, αποδείχθηκε παράνομη, καθώς και για την μηνυτήρια αναφορά 220 σελίδων που κατατέθηκε 22 Μαΐου στην Εισαγγελία Βόλου και κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς και στην σχετική επιτροπή στις Βρυξέλλες και στρέφεται κατά παντός άλλους υπευθύνου. για σωρεία αδικημάτων. "Από το 2014 έχουμε καταθέσει 32 αγωγές σε δικαστήρια για να προασπίσουμε τα χρήματα της ΔΕΥΑΜΒ" δήλωσε ο Δήμαρχος, επαναλαμβάνοντας πάλι ότι για το 1,4εκ. ευρώ που δόθηκε από την Πειραιώς έχει κατατεθεί αγωγή, όπως και για τα 3εκ. ευρώ.

Άσκησε δριμεία κριτική στον Π. Σκοτινιώτη, χαρακτηρίζοντάς τον ότι πιο σκοτεινό στην πόλη που υπηρέτησε με γνώμονα όχι το συμφέρον της πόλης - "περιθωριακό γαμπρό που τον κάνανε πολιτικό", τονίζοντας ότι "το 2011 έδωσε 1εκ. ευρώ σε συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ για να μην προχωρήσει η διαδικασία ενώ θα μπορούσε να κάνει αίτηση αναστολής. Πολιτικός απατεώνας το 1εκ. που έδωσε στην ΕΡΓΗΛ με ποια απόφαση το έδωσε? Με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ ή του Συμβουλίου? Σιωπηλά τα έδωσε. Σε αυτή την πόλη τα κουκουλώνανε όλα".

Για την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, επανέλαβε ότι "Αυτή η λύση είναι ότι καλύτερο για να προστατέψει τα συμφέροντα των πολιτών και της επιχείρησης. Οι δικαστές μέχρι σήμερα στάθηκαν στο γράμμα του Νόμου", ενώ επανήλθε στο θέμα των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σημειώνοντας ότι "Για ποιους πολίτες μιλάτε? Επί 10 ημέρες υπήρχε προπαγάνδα - πανό, καλούσαν τον κόσμο και μέσα στην αίθουσα είδαμε 30 προέδρους από τις Δ.Ε. και πολίτες που ήρθαν να μάθουν και να παρακολουθήσουν εξελίξεις. Είχαμε 80 - 100 εργαζόμενους που είχαν στάση εργασίας και δικαιολογημένα οι άνθρωποι ήρθαν γιατί θιγόντουσαν τα συμφέροντά τους. Και μετά είχαμε κοπρίτες, αληταράδες με αλογοουρές με σκουλαρίκια στη μύτη και τατουάζ και 5-6 κυρίες που βαριόντουσαν να μαγειρέψουν. Ο λαός του Βόλου έχει εμπιστοσύνη τόσο στο Δήμαρχο όσο και στη Δ.Α. και ξέρουν την αλήθεια".

Άσκησε κριτική σε δημοσιογράφους λέγοντας "Δεν ντρέπεστε να γράφετε ότι υπήρχαν μπράβοι?Ένας βιοπαλαιστής στις λαϊκές αγορές είναι μπράβος? Έχετε τσίπα πάνω σας?  Έρχεστε και λέτε μετά ότι γίνανε συλλήψεις στο Δημαρχείο. Τα αδικήματα είναι αυτεπάγγελτα. Η Αστυνομία, ταυτοποίησε τους αληταράδες. Σέβομαι τις απόψεις όλων των ανθρώπων έστω κι αν είναι ακραίες. Εμείς, θα κριθούμε από τους πολίτες που δεν έχουν συμφέροντα, κατάλοιπα κι αγκυλώσεις και δεν εκπροσωπούνε πολιτικά κόμματα και θα κριθούμε πολύ σύντομα σε οκτώ μήνες. Ηθικοί αυτουργοί ξέρουμε ποιοι είναι και θα κάνουμε μήνυση όχι στα παιδιά, αλλά στους ηθικούς αυτουργούς Κανελλή, Κλημόπουλο Γαλανόπουλο και σε άλλους έχω δώσει εντολή να κατατεθεί μήνυση".
Σήμερα καλούσανε  στο facebook για να χαλάσουνε τη φιέστα του Μπέου. Καμία φιέστα Εμείς δημιουργούμε. Κάνουμε έργα Ένα αύριο λαμπρό για την πόλη μας. Εσείς θα φύγετε από την πόλη γιατί είστε λίγοι. Το 85%  των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα χω επισκεφτεί και τα πληρώνω από την τσέπη μου".

Ο κ. Μπέος, αναφέρθηκε και στους κυκλικούς κόμβους. Όπως είπε "Βγήκε εκτός προγραμματισμού η μελέτη για τους κυκλικούς κόμβους και χρειάστηκε συμπληρωματική σύμβαση. Αφού ξεπεράσαμε τον "σκόπελο του πολέμου" με τον ΟΣΕ και τις γραμμές του ΟΣΕ στον τρίτο κυκλικό κόμβο, πάμε στο Ελεγκτικό Συμβούλιο που απορρίπτει το αίτημα της συμπληρωματικής σύμβασης για να δημιουργήσει πρόβλημα στο έργο. Αλλά το έργο δόθηκε σήμερα σε κυκλοφορία και και θα ολοκληρωθεί σε 15 - 20 ημέρες και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει κι ο τέταρτο κόμβος".

Καταγγελία για κουκουλοφόρους στο σπίτι του
Ο Δήμαρχος, κατήγγειλε ότι έξω από το σπίτι του σε κάτι θάμνους υπήρχαν δύο άτομα με κουκούλες.
Όπως χαρακτηριστικά είπε "Την περασμένη Τετάρτη κι αφού επέστρεφα στο σπίτι μου με τον γιο του, την ώρα που πάρκαρα, κορνάρει πολίτης και την ώρα που ανοίγω την πόρτα πετάγονται πίσω από τους θάμνους δύο άτομα με κουκούλες και φούτερ. Πήγα με τον γιο μου στον άνθρωπο με το αυτοκίνητο και μου είπε ότι τα δύο αυτά άτομα βρίσκονταν κρυμμένα σε θάμνους αρκετή ώρα έξω από το σπίτι μου. Το συμβάν καταγράφηκε από την Αστυνομία κι έκανα αναφορά και στην Ασφάλεια. Οι μπράβοι δεν φοράνε κουκούλες, έρχονται βαράνε και φεύγουνε. Οι άλλοι καταστρέφουν περιουσίες. Δε φοβήθηκα και δε θα φοβηθώ μέχρι τώρα. Αλλά τώρα αγριεύουν τα πράγματα και να ξέρει κι ο κόσμος με τι σκουπίδια - σκουλίκια υπάρχουν σε αυτή την πόλη που κάνουν δήθεν τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς. Είμαι έτοιμος να αποδεχτώ τη βούληση των πολιτών μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες κι όχι μέσα από μπαχαλάκηδες. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στη σημερινή Δ.Α. είναι εμφανής",

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου