Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Συγκέντρωση και πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο στο Βόλο


Συγκέντρωση και πορεία προγραμματίζουν για αύριο Παρασκευή συλλογικότητες στο Βόλο στις 18.00, στην πλατεία Αγ. Νικολάου για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Την συγκέντρωση διοργανώνει η Λέσχη Εργαζομένων Βόλου και την στηρίζει το ΕΕΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:
"Tο EEK KATAΔIKAZEI την αποτρόπαια δολοφονία του Zακ Kωστόπουλου, στις 21/9/2018 στο κέντρο της Aθήνας. Ένας νέος άνθρωπος, ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος δολοφονήθηκε με τον πιο άγριο τρόπο. Το λιντσάρισμά του από τους "νοικοκυραίους" ήταν μέχρι θανάτου. Οι εικόνες στο σχετικό video είναι ανατριχιαστικές. Mετά τις κλωτσιές των «νοικοκυραίων» σε όλο το σώμα, με προτίμηση το κεφάλι και το πρόσωπο, το έργο συμπλήρωσαν οι αστυνομικοί με τα γκλοπς. Στο νοσοκομείο που τον μετέφεραν δεμένο με χειροπέδες διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το κίνητρο της φρικιαστικής αυτής δολοφονίας πρέπει να αναζητηθεί βασικά στο ρατσιστικό μίσος, όχι μόνο των δολοφόνων αλλά ολόκληρου του σάπιου, καπιταλιστικού συστήματος και της ιδεολογίας του απέναντι στο διαφορετικό, σε ό,τι κλονίζει τα κοινωνικά στερεότυπα της κανονικότητας.

Tα ΜΜΕ παρουσίασαν την είδηση ως μια πράξη αυτοδικίας απέναντι σε "τοξικομανή που μπήκε να κλέψει"! Ο φόνος επιχειρείται να συγκαλυφθεί με μια εκστρατεία υστερίας και ομοφοβίας κατά των εχθρών της ιδιοκτησίας και της έννομης τάξης. Το EEK καταδικάζει το έγκλημα ρατσιστικού μίσους και απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων. Κανείς πια δεν μπορεί να θεωρεί ότι ο ρατσισμός σε όλες τις μορφές του δεν τον αφορά.

Η κοινωνική απάθεια είναι το φυτώριο του κοινωνικού δαρβινισμού, που γίνεται όπλο στα χέρια της βιοεξουσίας και της θανατοπολιτικής. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλείνει τα μάτια μπροστά στα κρούσματα κοινωνικών κανιβαλισμών που πολλαπλασιάζονται.

Καλούμε σε Ενιαίο Μέτωπο Δράσης ενάντια σε κάθε μορφής ρατσισμό, ενάντια στο φασισμό, ενάντια σε όλους εκείνους που θέλουν να εξολοθρεύσουν το ανθρώπινο μέσα στον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου