Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ανησυχία από τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ για τη μισθοδοσία τους

Την ανησυχία τους δεν κρύβουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ μετά την κατάσχεση ποσού ύψους 212.000 ευρώ από το λογαριασμό μισθοδοσίας τους από την ΕΡΓΗΛ, ενώ στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Β. Ζεμπέογλου, ζήτησε άμεση ενημέρωση για τα τεκταινόμενα, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί.


Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου, ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με το νομικό σύμβουλο της Eurobank, της τράπεζας όπου διατηρούνται τα χρήματα της μισθοδοσίας. Ο κ. Παπαευσταθίου δεσμεύτηκε πως, μόλις ενημερωθεί κι ο ίδιος, θα ενημερώσει άμεσα και τον Σύλλογο για το αποτέλεσμα και δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη, συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε κατά της ΕΡΓΗΛ η ΔΕΥΑΜΒ. Εκεί παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων κ. Ζεμπέογλου, ο οποίος όπως ανέφερε  "Εμείς στις 10 Οκτωβρίου θα πρέπει να πληρωθούμε την εξόφληση του Σεπτεμβρίου. Ο ρόλος μου ήταν να πείσω την πρόεδρο του Δικαστηρίου ότι πρέπει να βγει και μία απόφαση υπέρ της ΔΕΥΑΜΒ, αφού σε αυτή την περίπτωση αφορά ανθρώπους, εργαζόμενους, προμηθευτές, συνεργάτες κλπ. Επιτέλους, οι άνθρωποι αυτοί, της ΕΡΓΗΛ, έχουν πάρει πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τώρα, δεν τους αρκεί;".

Η ΕΡΓΗΛ, από τον Απρίλιο του 2018 κοινοποίησε κατασχετήριο και προς την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου κατατίθενται χρήματα για έργα, που προέρχονται από χρηματοδοτικά προγράμματα. Η ΤτΕ άμεσα προέβη, εντός της νόμιμης προθεσμίας, σε αρνητική δήλωση, διότι τα χρήματα από συγχρηματοδοτούμενα έργα είναι ακατάσχετα.

Με την σειρά της, η ΕΡΓΗΛ, προσέβαλε τη δήλωση της Τράπεζας της Ελλάδας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, και στην συνέχεια η ΤτΕ προσεπικάλεσε στη δίκη που ακολούθησε και τη ΔΕΥΑΜΒ, διότι έχουν κοινό έννομο συμφέρον.

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί εντός του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου