Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Πανελλήνιο Συνέδριο στον Βόλο, με τη συμμετοχή των απανταχού «Φίλων Μουσείων»


Πανελλήνιο Συνέδριο στον Βόλο, με τη συμμετοχή των απανταχού Φίλων Μουσείων, με θέμα: "Οι Φίλοι των Μουσείων στη σύγχρονη Μουσειακή πρακτική. Νεωτερικότης και προβληματισμοί στον Ευρωπαϊκό και Διεθνή χώρο" συνδιοργανώνουν, η «Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Μουσείων» και οι «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων» μετά από πρόταση του σωματείου.

Το συνέδριο, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά Βόλου (ώρα έναρξης στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου).

Σκοπός του Συνεδρίου, είναι η αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, με τα Μουσεία και των φορέων πολιτισμού γενικότερα.

Η γνωριμία και οι σχέσεις των Σωματείων, Ενώσεων, Συλλόγων, Φίλων Μουσείων, η ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων και καλών πρακτικών, καθώς και η δυνατότητα εφαρμογής τους, μέσα στο νέο πνεύμα της νεωτερικότητας που διαφαίνεται στο Μουσείο του μέλλοντος.

Οι φίλοι των Μουσείων αφουγκράζονται τις σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις, μέσα από τις συνέργειες της ΕΟΣΦΙΜ, με την «Παγκόσμια Ομοσπονδία Φίλων των Μουσείων», έτσι ώστε να είναι σε θέση να συνδράμουν, στα νέα δεδομένα και στο νέο ρόλο, που καλούνται να παίξουν τα Μουσεία στις σχέσεις τους με το ευρύ κοινό και τη νέα διαμορφωμένη κοινωνία.

Παράλληλα το Συνέδριο, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους απανταχού Φίλους Μουσείων, που θα εντάξουν στο πρόγραμμά τους, μια πολιτιστική και ψυχαγωγική επίσκεψη των μελών τους, στο Βόλο, στο λιμάνι των Αργοναυτών, με σκοπό τη γνωριμία και ξενάγηση στον τοπικό αρχαιολογικό, και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, με τους νεολιθικούς οικισμούς Διμηνίου και Σέσκλου, το Αρχαίο Θέατρο και το Ανάκτορο της Αρχαίας Δημητριάδας, την Παλαιοχριστιανική Βασιλική, το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου με τα σπουδαία ευρήματα, αλλά και στο Πήλιο, όπως στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα, με το νέο εκθετήριο εκκλησιαστικών κειμηλίων. 

Στόχος, είναι το συνέδριο για τον πολιτισμό, να αποτελέσει μια πολύ ουσιαστική, επιτυχημένη και δημιουργική συνάντηση της κοινωνίας των πολιτών για τον πολιτισμό, του εξαιρετικού θεσμού των Φίλων των Μουσείων.

Γι΄αυτό τον λόγο είναι ανοικτό και χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση συμμετοχής, σε όλους τους πολίτες, μέλη των σωματείων, φοιτητών, εκπαιδευτικών και όλων όσων αγαπούν και επιθυμούν να βιώσουν τον πολιτισμό της χώρας μας, σε μια συνάντηση, όπου θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του πολιτισμού απ΄όλη την Ελλάδα!  Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Χορηγοί του Συνεδρίου: Επιμελητήριο Μαγνησίας, Όμιλος Εταιρειών ΗΡΑΚΛΗΣ, ΕΨΑ, Οινοποιείο-Αποσταγματοποιείο Οικογένειας Αποστολάκη, «Coca ColaΕ3».

Λεπτομερώς το πρόγραμμα του συνεδρίου, με τους ομιλητές και τους τίτλους των εισηγήσεων, καθώς και οι παράλληλες δράσεις στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στο site των «Φίλων Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων».
Πληροφορίες για το συνέδριο: Μπαρτζιώκα Κερασία Πρόεδρος Σωματείου ‘’Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου’’. E-mail: bartzioka@yahoo.gr τηλ.:6932225382.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου