Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία από αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία στο Βόλο, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι συνταξιούχοι κι εκπρόσωποι Σωματείων.



Ο Μαν. Κοντάκης μέλος του Σωματείου Υδραυλικών και μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ, τόνισε ότι η κινητοποίηση έγινε για να επιδοθούν τα αιτήματα στην Εφορία με κύριο αίτημα το αφορολόγητο. Όπως είπε "ζητάμε 12.000 ευρώ αφορολόγητο, για να μπορούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή ζωή. Τα προβλήματά μας, εκτός από την αναδουλειά που έχουν οι περισσότεροι επαγγελματίες, είναι το αφορολόγητο, το τέλος επιτηδεύματος, τα έξοδα διαβίωσης μιας οικογένειας, γιατί πρέπει να πληρώνουμε για την παιδεία, υγεία κλπ. Τα περισσότερα προβλήματα είναι κοινά για τους επαγγελματίες, αλλά εμείς θέτουμε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, ώστε ο κόσμος να έχει μια πιο αξιοπρεπή ζωή". 

Οι αυτοαπασχολούμενοι ζητούν κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους με ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας, κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

Ακόμη, ζητούν μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 12.000€ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις, μείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κατάργηση των διοδίων, αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου