Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής


Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιεί το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής, με σημαντικότερη αυτή που θα γίνει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, στο αμφιθέατρο "Γ. Κορδάτος" στην παραλία του Βόλου.



Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικό καλωσόρισμα με πιάνο, ομιλίες για τα αποτελέσματα και τις προοπτικές του τμήματος, για τις εμπειρίες του παρελθόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος, ενώ απόφοιτοι θα μιλήσουν για το τμήμα, θα προβληθεί η ιστορία του μέσα από εικόνες και θα ακολουθήσει συναυλία κοινωνικής μουσικοθεραπείας με το σύνολο ΟΝΕΙΡΕΜΑΤΑ.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου σε αίθουσα του παραλιακού συγκροτήματος "Παπαστράτος" με συμμετοχή μαθητών Ειδικών Σχολείων του Βόλου που θα οργανώσουν έκθεση παιδαγωγικού υλικού για την ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων όλων των μαθητών/τριών, παιδαγωγικές δράσεις και μουσικοκινητικά παιχνίδια με πρωταγωνιστή τον Βρασίδα το κουνέλι, θεατρικό δρώμενο για τα Χριστούγεννα, ενώ θα προσφερθούν δωράκια για κάθε μαθητή/τρια

Η τρίτη εκδήλωση είναι μια ημερίδα σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο «Γ. Κορδάτος»  για ζητήματα αξιολόγησης και παρέμβασης σε παιδιά με αισθητηριακές και πολλαπλές αναπηρίες, ενώ μετά τις θεματικές ενότητες θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια. Να σημειωθεί ότι σήμερα στο τμήμα φοιτούν 886 φοιτητές, από τους οποίους 135 μεταπτυχιακοί και 50 υποψήφιοι διδάκτορες, ενώ από το τμήμα έχουν αποφοιτήσει 1600 άτομα. Όπως επισημάνθηκε, το τμήμα προσφέρει υψηλής ποιότητας σπουδές, κάτι που αποδεικνύεται από την υψηλή βάση εισαγωγής, που πολλές φορές ξεπέρασε Παιδαγωγική Σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου