Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Εγκρίθηκε ο κανονισμός άρδευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο κανονισμός άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ.



Σε ερώτηση του ανεξάρτητου συμβούλου Νικ. Κανελλή, για την ενημέρωση των τοπικών συμβουλίων για τον κανονισμό, αλλά και τον αριθμό των αγροτών που έχουν μεταφερθεί στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ, ο πρόεδρος  της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαευσταθίου, απάντησε ότι έχουν ενταχθεί από το 2014 συνολικά 3.071 αγρότες, ενώ όλα τα τοπικά συμβούλια είχαν ερωτηθεί πριν την σύνταξη του Κανονισμού και μάλιστα, οι πρόεδροι είχαν κληθεί στην σημερινή συνεδρίαση, αν και παραβρέθηκαν ελάχιστοι.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θοδ. Τσαλούχας έκανε λόγο για μία λογική εγκλωβισμού των αγροτών, προκειμένου να ενταχθούν, στο σύστημα, που ακολουθεί το μοντέλο της  κεντρικής εξουσίας και ψήφισε αρνητικά. Χαρακτήρισε «ανδρείκελα» και «ανθρωπάκια» όσους  λένε  σε όλα ναι, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν η κ. Μ. Καλογήρου και  ο κ. Δημ. Λιβογιάννης, που του ζήτησαν να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη.

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος σύμβουλος, Κ. Γαργάλας, από την πλευρά του,  επέμεινε ότι η άρδευση πρέπει να περάσει στην εποπτεία του Δήμου, σημείωσε ότι ο κανονισμός έχει κριθεί αντισυνταγματικός και παράνομος από το Συμβούλιο της Επικρατείας κι υποστήριξε ότι τα έξοδα συντήρησης αρδευτικών δικτύων κατ’ έτος θα είναι 400.000 ευρώ και όχι 197.000 όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΜΒ, τονίζοντας ότι "η ΔΕΥΑΜΒ,  επιδεικνύει εγκληματική αδιαφορία. Έχασε πρόγραμμα αναβάθμισης αρδευτικών δικτύων, συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκατ. Ευρώ, το οποίο είχε προθεσμία έως 31/12/2018".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου