Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο Νοσοκομείο Βόλου - Καταγγέλλουν ελλείψεις


Δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου οι συνταξιούχοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας.



Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν στον χώρο της Υγείας και για να διεκδικήσουν την επίλυσή τους.

Την συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση εξέφρασαν εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων της περιοχής, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Απόστολος Ριζόπουλος.  Οι συνταξιούχοι βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου από πολύ νωρίς και διένειμαν προκήρυξη με τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων την στιγμή που οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό σε υλικοτεχνικές υποδομές που καταρρέουν η κυβέρνηση στήνει άλλη μία φιέστα για να κάνει το άσπρο μαύρο. Την διαψεύδει όμως η σκληρή πραγματικότητα που την ζούμε όλοι μας όταν περνάμε τις πόρτες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Στο νοσοκομείο Βόλου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στις παρακάτω ειδικότητες : Παιδιατρική 3, Οφθαλμολογική υπάρχουν μόνον δύο επικουρικοί, ΩΡΛ 4, γαστρεντερολογική μόνον ένας επικουρικός, δερματολογικό δεν υπάρχει κανείς, Πνευμονολογικό δεν υπάρχει κανένας, Ογκολογικό 1. Κάλυψη ‘όλων των ελλείψεων σε νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Στο ΠΕΔΥ Βόλου : Άμεση στελέχωση της μονάδας νε γιατρούς των κάτωθι ειδικοτήτων : Γενικής ιατρικής -Παθολογίας 2, Νευρολόγοι 2, Οφθαλμίατροι 2, Οροδοπεδικοί 1, Ψυχίατροι 2, Δερματολόγος 1, Ρευματολόγος 1. Απαιτείται άμεσα η αντικατάσταση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού όπως υπέρηχος, ακτινολογικό μηχάνημα, μαστογράφος, ορθοπαντογράφος, μικροβιολογικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου