Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Εγκαινιάστηκε η ΤΟΜΥ Ιωλκού

Παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Στ. Βαρδαρού, εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα η Τοπική Μονάδα Υγείας Ιωλκού, στον Άνω Βόλο.



Ο κ. Βαρδαρός ανέφερε ότι σε επίπεδο χώρας λειτουργούν 120 δομές, στις περισσότερες απ’ αυτές έγιναν πάνω από 650.000 επισκέψεις πολιτών το προηγούμενο διάστημα κι όπως είπε "Το εντυπωσιακό σ αυτό το νούμερο είναι ότι μόλις 1-1,5% έχουν παραπεμφθεί σε άλλα επίπεδα του συστήματος υγείας, που είναι ενδεικτικό πως οι ΤΟΜΥ αποσυμφορούν τα Νοσοκομεία. Πρώτο ρόλο έχει το δημόσιο σύστημα, προσπαθούμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητές του και όπου χρειαζόμαστε υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, προφανώς τις αξιοποιούμε".
Ο κ. Βαρδαρός συμπλήρωσε ότι πέραν των 1.100 προσλήψεων που έχουν στελεχώσει τις πρώτες Τοπικές Μονάδες Υγείας, μέχρι το τέλος του Μάρτη θα βγει μια νέα προκήρυξη για ιατρικό προσωπικό και άλλες ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη.

Χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το ότι οι ΤΟΜΥ είναι πλέον μια βασική επιλογή για τα παιδιά του τελειώνουν στις ειδικότητες γενικής ιατρικής, παθολογίας και παιδιατρικής, καθώς πάνω από το 85% των ανθρώπων που έκαναν αιτήσεις για τις ΤΟΜΥ στις προηγούμενες προκηρύξεις ήταν ηλικίας μέχρι 40 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου