Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Με δύο παραστάσεις το Κέντρο Εκπαίδευσης - Πολιτισμού - Επιστημών Αριστοτέλειο στο 4ο Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στο Βόλο

Το Κέντρο Εκπαίδευσης - Πολιτισμού - Επιστημών «Αριστοτέλειο» δραστηριοποιείται στην πόλη του Βόλου στο χώρο της μη-τυπικής εκπαίδευσης.
Ακολουθώντας μια εκπαιδευτική φιλοσοφία που προσπαθεί να φέρει παιδιά και ενήλικες πιο κοντά στην επιστήμη και τον πολιτισμό με βιωματικό τρόπο, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στην πρωτοπόρο και καινοτόμο ευρωπαϊκή φιλοσοφία εκπαίδευσης επιστημών S.T.E.A.M. (Science Technology Engineering Arts Mathematics).   

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Βόλου (2019) παρουσιάζει την διαδραστική παράσταση - «ΕπιSTEAMονικές Αρολογίες» και την παράσταση «Του Ήλιου τα καμώματα βλέπει το σύμπαν και γελά»

«Του Ήλιου τα καμώματα βλέπει το σύμπαν και γελά»
Τι συμβαίνει καθώς προετοιμάζει το μάθημά του για το πανεπιστήμιο ένας καθηγητής αστροφυσικής; Τι ρόλο παίζει η βοηθός του Ζωή; Υπάρχει ποιητική ζωή έξω από τον πλανήτη μας; Ποιοι είναι αυτοί που ερωτεύονται για πάντα; Αυτά και άλλα καυτά ερωτήματα θα απαντηθούν στην παράσταση «του Ήλιου τα καμώματα βλέπει το σύμπαν και γελά».
Πρόκειται για μια παράσταση - απόπειρα ανάγνωσης και μελέτης της επιστήμης με εργαλείο τις παραστατικές τέχνες (το θέατρο, το κουκλοθέατρο, το χορό και τη μουσική). Μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τους εμψυχωτές και από ομάδες παιδιών του Κέντρου μας, εξελίχθηκε και εξακολουθεί να εξελίσσεται και να ταξιδεύει στο χρόνο και το χώρο. Σε ένα χωροχρονικό συνεχές που μας αλλάζει και το αλλάζουμε.
Τετάρτη 3 Απριλίου 2019  (17:00 – 18:00) Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Αίθουσα Θεάτρου.

«ΕπιSTEAMονικές Αρολογίες»
Μια ομάδα νεαρών επιστημόνων βρίσκεται εν μέσω μιας κρίσιμης συζήτησης που αφορά το μέλλον και την επιβίωση ολόκληρης της ανθρωπότητας. Και όμως υπάρχουν πάντα … απρόβλεπτοι παράγοντες … στις διαδικασίες επίλυσης σημαντικών προβλημάτων. Το πιο μυστήριο, το πιο ανήσυχο, το πιο ενοχλητικό, αλλά παράλληλα διψασμένο για γνώση πλάσμα, προσπαθεί να εξαγοράσει απαντήσεις με τηγανιτά κεφτεδάκια και φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες. Είναι τόσο ενοχλητική που οι επιστήμονες αν δεν απαντήσουν στα ερωτήματά της δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν τη δουλειά τους. Και τότε η ελπίδα της ανθρωπότητας θα σβήσει..!
Η επιστήμη μας προκάλεσε να δημιουργήσουμε τέχνη και η ομάδα διαστημικής, ρομποτικής του «Κέντρου» επινόησε μια διαδραστική, σε πολλά επίπεδα,  παράσταση που προσπαθεί να ωθήσει το κοινό σε μια προσέγγιση επιστημονικών εννοιών, διαδικασιών και πειραμάτων μέσα σε ένα πολυμορφικό περιβάλλον άρρηκτα συνδεδεμένο με την σύγχρονη (ελληνική) πραγματικότητα!   
Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 (17:30 – 18:30) Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Αίθουσα Θεάτρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου