Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Κουφοντίνα στο Βόλο


Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βόλο, από αντιεξουσιαστές κι αριστερές συλλογικότητες απ' όλη την Ελλάδα, με αίτημα την χορήγηση άδειας στο Δημ. Κουφοντίνα.



Η πορεία, ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα από την Πλ. Ελευθερίας και κινήθηκε διά μέσω των οδών Ιωλκού, Ιάσονος στο Θόλο του Π.Θ., στη συνέχεια μέσω της παραλιακής Αργοναυτών στην Κ. Καρτάλη, Δημητριάδος και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, κατέληξε στην Πλατεία Πανεπιστημίου.


Διαδηλωτές, έγραψαν συνθήματα έξω από τα Δικαστήρια, στο εκλογικό κέντρο του Δημάρχου Αχ. Μπέου, όπου πέταξαν κι αυγά, στο κτίριο Τσικρίκη του Π.Θ. και στο «Αχίλλειον» στην παραλία του Βόλου.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, ενώ από το πρωί είχε απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση περίξ των δικαστηρίων και της Πλ. Ελευθερίας.

Καταγγέλλουν προβοκάτσια
Στο μεταξύ, με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, γίνεται λόγος για προβοκάτσια αστυνομίας - δήμου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
Σε μια εκτεταμένη προβοκάτσια επιδίδονται αστυνομία και δήμος στο Βόλο, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους και να τους κρατήσουν μακριά από τη συγκέντρωση αλληλεγγύηες στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα.

Διαδίδουν στον κόσμο ότι «έρχονται οι αναρχικοί για να κάψουν την πόλη». Σε κεντρικούς δρόμους έχουν τοποθετηθεί νάιλον ταινίες και καλούν τον κόσμο να απομακρύνει τα αυτοκίνητά του. Ο δε δήμος έβγαλε αυτοκίνητα και μαζεύουν τους κάδους, για να μη γίνουν –υποτίθεται- οδοφράγματα.

Από χτες έκλεισαν το πανεπιστήμιο. Και στις φυλακές της Κασσαβέτειας κήρυξαν γενική επιφυλακή, ανακάλεσαν άδειες και ρεπό των φυλάκων, οι οποίοι περιφέρονται στο χώρο, χωρίς φυσικά να έχουν τίποτα να κάνουν. Με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης φυσικά.

Αυτή η μέθοδος είναι γνωστή και από το παρελθόν. Καλλιεργούν κλίμα φίβου, προκειμένου να απομονώσουν τους διαδηλωτές από τους κατοίκους μιας περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου