Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τοποθέτηση γιατρών για άσκηση στο Νοσοκομείο Βόλου

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας η οποία αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια, αποφασίζεται η τοποθέτηση δύο γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου, η μία γιατρός για να συνεχίσει την άσκησή της και ο δεύτερος για να ξεκινήσει την άσκησή του.

Σύμφωνα με την απόφαση, μία γιατρός του Νοσοκομείο Βόλου, αποφασίστηκε να παραμείνει το Νοσοκομείο για να συνεχίσει την άσκηση στην ιατρική ειδικότητα της Παθολογίας, μέχρι την συμπλήρωση δύο ετών, που προαπαιτούνται για την απόκτηση τίτλου της ιατρικής ειδικότητας της Γαστρεντερολογίας.

Επίσης αποφασίστηκε η τοποθέτηση ενός γιατρού, για να αρχίσει την άσκηση στην ιατρική ειδικότητα της Παθολογίας, μέχρι την συμπλήρωση δύο ετών, που προαπαιτούνται για την απόκτηση τίτλου της ιατρικής ειδικότητας της Νεφρολογίας.

Πρόκειται για γιατρούς με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις ειδικευομένων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, προκειμένου να αρχίσουν ή συνεχίσουν την ειδίκευσή τους. Η διάρκεια της πιο πάνω σύμβασης ορίζεται ίση προς τον απαιτούμενο σε κάθε περίπτωση χρόνο για την απόκτηση μιας και μόνο κύριας ειδικότητας για την οποία τοποθετούνται ή για όσο χρόνο παρέχει άσκηση το νοσοκομείο.
Η σύμβαση παρατείνεται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων ιατρών μόνο στην περίπτωση που το νοσοκομείο στο οποίο ειδικεύονται οι ιατροί είναι αναγνωρισμένο ως κατάλληλο να χορηγεί μερική άσκηση στην ειδικότητα και αναγνωρισθεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους για πλήρη άσκηση ή για περισσότερο από τον ήδη παρεχόμενο χρόνο ειδίκευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου