Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι στη Μαγνησία

Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας που σε σημερινή συνέντευξη Τύπου απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση – κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στη Λάρισα.


Η Βούλα Ευθυμίου Πρόεδρος συνταξιούχων Δημοσίου, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων για την υγεία και τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την ερχόμενη Πέμπτη στη Λάρισα. Όπως δήλωσε «Έχουμε τη δυναμική να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές. Απαιτούμε να μας επιστρέψουν όσα μας έχουν αφαιρέσει. Ζητάμε δημόσια και δωρεάν υγεία».

Ο Πρόεδρος των συνταξιούχων εμπόρων Θαν. Κοντονίνας, κάλεσε τους συνταξιούχους να ανασκουμπωθούν και να «σηκώσουν τα μανίκια», καθώς όπως είπε «όταν η αδικία γίνεται νόμος πρέπει να αντιδράσουμε. Μην περιμένουν οι συνταξιούχοι ότι αυτοί που άδειασαν τα στομάχια μας, θα μας τα γεμίσουν. Μας ρουφήξανε το αίμα. Λερώνουν τη γενιά μας που συνέβαλε στην ανόρθωση του Κράτους και μας ειρωνεύονται. Δεν έχουμε άλλη προίκα παρά μόνο τα σκεπάσματα».

Ο Γραμματέας του Συλλόγου συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) Κωσ. Γερογιάννης κάλεσε  κι αυτός με τη σειρά του τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται. «Ο αγώνας είναι μονόδρομος. Πρέπει να αγωνιστούμε για να πάρουμε πίσω όσα μας πήραν από το 2009. Να πάρουμε την 13η σύνταξη. Να τους αναγκάσουμε να αποσύρουν το «έκτρωμα» με τις συντάξεις χηρείας» τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους συνταξιούχους να απομονώσουν όσους σπέρνουν αυταπάτες.

Ο Πρόεδρος των συνταξιούχων ΑΓΕΤ Θαν. Μούτος, επεσήμανε ότι εσκεμμένα όλα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις προωθούσανε το κλείσιμο της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ απέδωσε ευθύνες για την κατάσταση αυτή και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Όπως ανέφερε «Αν δεν μάθουμε να ελέγχουμε τις κυβερνήσεις με απεργίες διαρκείας, δε θα καταφέρουμε τίποτα. Αυτό πρέπει να κάνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτοί μας δημιουργούν θέματα, γιατί συνδικαλίζονται για τον εαυτό τους».

Τέλος ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γ. Ρούσσας, τόνισε ότι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου είναι 10ήμερο αγώνων και συνέχιση αγώνων. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για προπαγάνδα κι όπως συμπλήρωσε «Εμείς τα πληρώσαμε ακριβά τα ταμεία μας. Να πιστέχουμε στη δύναμή μας και να δώσουμε μάχη για τη ζωή μας».

Επίσης ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις ξεκινούν 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα, 5 Οκτωβρίου Λάρισα και Πάτρα, 6 Οκτωβρίου Γιάννενα κι Αγρίνιο και κορυφώνονται στις 10 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η πανθεσσαλική συγκέντρωση στην οποία θα συμμετέχουν και οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 10.30 στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τον Βόλο δωρεάν για τους συνταξιούχους την Πέμπτη στις 9 το πρωί από το Δημαρχείο του Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου