Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Να απεμπλακεί ο Δήμος Βόλου από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης της σήραγγας Γορίτσας

Την ανάγκη να εκδοθεί ένα ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Βόλου, θα ζητά να απεμπλακεί από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης της σήραγγας Γορίτσας, τονίστηκε μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Βόλου.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εγκρίθηκε η συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής παροχής υπηρεσιών που αφορούν στη «Συντήρηση και Λειτουργία Σήραγγας Γορίτσας της Περιφερειακής οδού Βόλου-Αγριάς» και παροχής υπηρεσιών σχετικά με την επισκευή των Η/Μ εγκαταστάσεων της Σήραγγας, με τους συμβούλους των μειοψηφιών να κάνουν λόγο για υπέρογκο ποσό.

Ο σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Τ. Δουλόπουλος, ζήτησε από το σώμα να αντιδράσει, καθώς το ποσό είναι υπέρογκο και να καλύψει το ποσό αυτό η Περιφέρεια, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τ.Υ. Θαν. Σταυρίδη να διευκρινίζει ότι το 2015 – 2016, ο Δήμος έλαβε 100.000ευρώ από την Περιφέρεια και δεν έχει λάβει άλλα χρήματα και τώρα η δημοπράτηση του έργου που είναι για 2 χρόνια 200.000ευρώ θα δημοπρατηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.
«Αν μας τα δώσει ο κ. Αγοραστός έχε καλώς» δήλωσε και συμφώνησε να πιέσει ο Δήμος να φύγει από την αρμοδιότητά του, η συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. Αποστολάκης, επανέλαβε κι αυτός με τη σειρά του την ανάγκη να απεμπλακεί ο Δήμος από την ιστορία με την σήραγγα, ενώ και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας είπε χαρακτηριστικά «Προφανώς θα ψηφίσουμε θετικά γιατί η σήραγγα πρέπει να λειτουργήσει και πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό το Συμβούλιο να βγει ψήφισμα, όπου θα λέει και θα πιέζει, προς Περιφέρεια, Υπουργείο, κ.α. φορείς, ότι ο Δήμος Βόλου είναι ο μοναδικός Δήμος που έχει στη διαχείρισή του μια σήραγγα. Αν αυτό το πράγμα δεν είναι λαιμητόμος ή βόμβα στα χέρια του Δήμου, τότε τι είναι? Έπρεπε ήδη να το χουμε βγάλει το ψήφισμα και να φύγει η διαχείριση συντήρησης της σήραγγας και να πάει εκεί που πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου