Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ Αχ. Μπέου και Νικ. Κανελλή


Ένταση σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, μεταξύ του Δημάρχου Αχ. Μπέου και του ανεξάρτητου συμβούλου Νικ. Κανελλή.

Όταν διαβάστηκε η επερώτηση του ανεξάρτητου συμβούλου Νικ. Κανελλή για τις οφειλές προς τη ΔΕΥΑΜΒ και το αποθεματικό του Δήμου, ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος, ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ. Παπαευσταθίου να μην δώσει καμία απάντηση.

Όπως δήλωσε "εμείς εδώ είμαστε χωρίς κουκούλα. Εάν θίγονται τα συμφέροντά σου κάνε μήνυση" είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Κανελλή και πρόσθεσε "Ότι προβλέπει ο Νόμος κάνουμε. Εσύ είσαι μια παρένθεση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου".

Ο κ. Κανελλής ζητούσε από τον Δήμαρχο να απαντήσει "Να φέρεις τα ΜΑΤ. Πρέπει να απαντήσετε. Η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι ΠΑΕ. Να απαντήσετε γραπτά αλλιώς παρανομείτε. Υπάλληλος της ΑΓΕΤ είσαι, αυτό κάνεις".

Ο κ. Μπέος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των μετρήσεων που παρουσιάστηκαν από τους επιστήμονες στην περιοχή της Ν. Δημητριάδας ανέφερε ότι το κόστος ανήλθε στις 19.000 ευρώ, προσθέτοντας ότι "αυτές οι μετρήσεις έγιναν από το εγκεκριμένο εργαστήριο και δεν έχει καμία σχέση με τους μπαχαλάκηδες που πήραν φτυάρι με κοπριά και τη ρίξανε σε ελιά". Ο κ. Κανελλής απάντησε "μπαχαλάκης είσαι και φαίνεσαι, υπόκοσμος είσαι και φαίνεσαι. Εμείς δεν έχουμε τέσσερα χρόνια φυλακή" με τον Δήμαρχο να του ανταπαντά "Αν θέλεις έλα έξω να σου εξηγήσω. Το προσωπικό μου πρόβλημα, γελοίο υποκείμενο που βίωσα εγώ κι η οικογένειά μου που κάποιοι σαν εσένα και το Νάνο το χετε σημαία, θα πάρετε δικαστική απάντηση και χαστούκια από τον κόσμο. Αρκετά ασχολήθηκα μαζί σας. Δεν ασχολούμαι".

Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αποδοκίμαζαν τον κ. Κανελλή, ενώ ο Δήμαρχος συνέχιζε λέγοντας ότι "Ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρίσκεται από σπόντα. Ήταν λάθος των πολιτών. Ο σκοπός του κι η τοποθέτησή του όποτε έρχεται είναι να δημιουργήσει μπάχαλο. Οι πολίτες του Βόλου έχουν αξιοπρέπεια. Ντροπιάζει την πόλη του Βόλου. Για το προσωπικό μου θέμα θα πάρουν απάντηση πολύ σύντομα. Ήσασταν συνεργάτες - ρουφιάνοι της Ασφάλειας και γι αυτό δεν εφαρμόζονταν ο Νόμος. Τώρα εφαρμόζεται. Η μέτρηση που κάνανε οι μπαχαλάκηδες και πήρανε από μαντρί κοπριά τη στείλανε σε ένα εργαστήριο στον Καναδά. Αυτά είναι επιστημονικά έγγραφα, επίσημα που είναι αναγνωρισμένα".

Ο κ. Κανελλής, κατήγγειλε ότι ο Δήμαρχος τα χει βρει με την ΑΓΕΤ και τους εργολάβους με τον Δήμαρχο να του απαντά ότι ο ίδιος κι ο αδερφός του "παίρνουν δουλίτσες από εκεί".

Η κόντρα συνεχίστηκε με τον κ. Μπέο να λέει προς τον κ. Κανελλή "Όσα χαλάω εγώ για μπουρμπουάρ το χρόνου, εσύ τα χαλάς σε όλη σου τη ζωή" με τον κ. Κανελλή να τον ρωτά που τα βρίσκει και τον Δήμαρχο να απαντά σίγουρα όχι από εκείνον.

Για το σχέδιο τουριστικής προβολής, ο Δήμαρχος ανέφερε "Εμείς έχουμε να προβάλλουμε αυτοί τι να προβάλουν? Το σκοτάδι?" Για να του απαντήσει ο κ. Κανελλής "θα προβάλλεις διοξίνες που θα τρώει ο κόσμος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου